2020. július 25., szombat

Ivan Volkov 14 karátos arany stopperes zsebóra - Jelenlegi ára: 1 480 000 Ft

Kedves Vásárlónk!
 Termékeink átvételére  mi mindenképpen a személyes találkozást, személyes átvételt ajánljuk! Óbudai régiségboltunkban kényelmesen megtekintheti a kiválasztott tárgyat, dönthet a vásárlásról! Erre minden hétköznap 10: 30-18: 00 között van lehetőség! Természetesen mód van a csomagküldésre is, de a szállítás kapcsán keletkezett károkért felelősséget nem vállalunk! A termékleírásban minden adatért jótállunk, a leírást legjobb tudásunk alapján készítjük el! A nyertes vásárlótól az aukció zárását követően legkésőbb 3-4 napon belül valamiféle visszajelzést várunk, ill. a termékeket maximum 14 napig tároljuk, ezután lezárjuk az aukciót és visszajelzést készítünk a partnerről! Minden vásárlásról számlát vagy nyugtát állítunk ki!
Aukciónk tárgya a képeken látható zsebóra különlegesség. Egyik különlegessége a provinienciája. Az egyik legizgalmasabb magyar gyűjteményből származik, aholis az órákat az LBS a La Boutique Swiss egyik korábbi vezetője tartott karban, szervizelt tisztított és ellenőrzött. Ő felügyelte az óragyűjtemény minden darabjának minőségét, a gyűjteménybe való bekerüléstől kezdve, ez pl. abban nyilvánult meg, hogy csak olyan darab kerülhetett a gyűjteménybe aminek minden alkatrésze eredeti, ill. alkalmas a szerkezet a tulajdonosának nagy pontosságra törő igényét kielégíteni, ez max napi 30 másodpercben volt megszabva , és ugye itt a 120-130 éves órák sem voltak ritkák, ami gondolhatjuk milyen kritérium rendszer teljesítését követelte meg az eladóktól! Az órák beszerzése rendbetétele a 90-es évek végére, 2000-es évek elejére tehető. De lássuk akkor az ominózus darabot:
Ezt az egész világon egyedülálló darabnak számító óra remekművet Ivan Volkov készítette, akinek a nevét az Orosz cár órás ékszerészeként ismerhetjük, ill. találkozhatunk nevével, ha a Fabergé műhely remekei között vizsgálódunk. Az órának csodás arany tokozata és számlapja is jelzett: "U. Bolkob"
Volkov ezt a darabot biztosan a cári család megrendelésére készítette, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy porfedelén alig láthatóan egy cárnőhöz fűződő bejegyzés található. Az óra állapota 120-130 éves kora ellenére makulátlan, ez mind műszaki, mind esztétikai értelemben értendő. Ezen információk mellett talán eltörpülni látszik, hogy ez egy csodás méretű arany chronograph, azaz stopperes zsebóra. Az óra számlapján lévő felső segédkör a stopper számlálójaként funkcionál. Tokozatának 53 mm. -es átmérője kérdéseket vet fel, hiszen ránézésre minimum 60 mm. -esnek gondolnánk a darabot! Szerkezete csodásan működik, sajnos nem tudom, hogy az ötvös mester melyik professzionális manufaktúra kézi szerkezetét rendelte az órához, de mindenképpen egy Patek Philippe minőség dolgozik a tokozatban. Az óra minden része arany.
Tömege: 98 gr.

Jelenlegi ára: 1 480 000 Ft
Az aukció vége: 2020-07-25 12:23 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése