2020. február 22., szombat

Som csemete ( húsos som) 1 m körüli 2 éves fejlett szabadgyökeres elágazásnélküli csemete eladó - Jelenlegi ára: 1 000 F


2 éves, 1 m magas szabadgyökeres som csemete eladó.
A  sombokor alig igényel gondozást, legfeljebb idősebb korában ritkítani kell. Napjainkban a kertekben és a közparkokban főként díszcserjének ültetik, pedig a som igen értékes gyümölcsöt is terem, amelyből – különösen vadas húsok mellé való – kiváló lekvár készíthető. C-vitamin tartalma 200 mg/100g körül van, karotinban gazdag. Lekvár, szörp, dzsem, kompót, bor készíthető belőle. Az éretlen termését az olajbogyóhoz hasonlóan már az ókor óta szokás sós vagy ecetes vízben köménymaggal eltenni. Borecetben elrakva a kapribogyót helyettesítheti. Savanyítani is szokták, és vadhúsból készült ételekhez tálalják.  
Gyógyhatása
Hasmenés esetén használható, a termés frissen antioxidáns hatású, és rengeteg benne a C-vitamin.
 
Gyümölcse friss és későbbi fogyasztásra, befőzésre,   kompótnak, lekvárnak és pálinkának egyaránt kiválóan alkalmas.
Személyesen  hétfőn és pénteken kora reggel (8 és 9 óra) Budapesten, a Szabadkikőtőben lehet átvenni.
Futárral bárhová el tudom küldeni. Futáraköltség  DPD-vel 1000 Ft előre utalva, MPL-utánvéttel 1650 Ft, MPL-csomagautómatába előre utalással 700 Ft. Egy csomagban több csemetét is tudok küldeni.
A vatera minden megrendelt tételhez hozzáadja a szállítási költséget, ez honlaphiba, nem kell vele foglalkozni. Több csemete rendelése esetén is csak egy szállítási költség van.


Jelenlegi ára: 1 000 Ft
Az aukció vége: 2020-03-04 00:09 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése