2021. december 5., vasárnap

A hosszú utazás (dedikált) - Szabó László Tibor - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

A hosszú utazás (dedikált) - Szabó László Tibor
Szabó László Tibor 1938-ban született. A szegedi József Attila Tudományegyetemen végzett magyar-német nyelv- és irodalom szakon. Később a társadalomtudományok felé fordult, - számos tanulmányt, cikket és recenziót publikált. Politikatudományi kandidátusi disszertációját 1987-ben védte meg a Magyar Tudományos Akadémián. A kilencvenes években ment nyugdíjba a Budapesti Műszaki Egyetem Társadalomtudományi Intézetének Politikaelméleti- és történeti tanszékéről egyetemi docensként.
Néhány éve fordult aktívan az irodalom felé, több írása jelent meg az Ezredvégben, a Népszava Szép Szó mellékletében, a nagyváradi Várad magyarnyelvű irodalmi folyóiratban, a
Dunatükörben és különböző internetes honlapokon.
+
A Hosszú utazás című kisregény a távoli jövőben játszódik. Két, hetven év feletti magyar nyugdíjas útra kel, hogy megkeresse azt az országot, ahol elképzeléseik szerint az idős embereket jobban megbecsülik, számítanak tudásukra és tapasztalataikra.
A két férfi a hosszú utazás során különböző országokba és városokba jut el, de mindenütt azt látja, hogy a látszólag már megszilárdult demokratikus berendezkedés ellenére sem sikerült a korábbi ellentmondásokat feloldani. A parlamenti demokrácia kiüresedése, a közgazdasági dogmák, a piacgazdaság és a rentabilitás fétise előbb-utóbb mindenütt megmutatkozik.
Az történek a cselekményben, aminek be kell következnie, ha meghosszabbodnak azok a trendek, amelyek újkori történelmünkben indultak el. Ha szabad folyást engedünk az antihumánus folyamatoknak, akkor idővel az vár ránk, amit ez az írás is bemutat.
A kisregényhez öt rövidebb novella csatlakozik, ezek is a szerző előző két kötetéből -Operabál és Villámcsődület - már ismert groteszk látásmódot jelenítik meg.
Sorozatcím:: Z-füzetek
Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás éve: 2011
Nyomda: Vasas-Köz Kft. Nyomda
ISBN: 9789630807890
Kötés típusa:: ragasztott papír
Terjedelem: 67 oldal
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 13. 00cm, Magasság: 20. 50cm
Dedikált
Állapot: Jó
Megjegyzés: Borítói a gerinc mentén kissé repedezettek.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**102272697**)]

Jelenlegi ára: 1 200 Ft
Az aukció vége: 2021-12-06 05:21 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése