2021. december 6., hétfő

Az emberhez méltó életért - Ligeti László - Jelenlegi ára: 420 Ft

Az emberhez méltó életért - Ligeti László
A Margit körúti fegyház 1944 novemberében olyan volt, mint egy vágóhíd. Naponta tömegesen végezték ki az embereket. Zárkánk ablaka a kivégzőudvarra nézett. Mivel az ablak igen magasan volt, társaim vállukra emeltek. Minden alkalommal úgy éreztem, mintha saját magam állnék a kivégzőosztag elé. Mégis végignéztem, amennyit csak tudtam, hogy ha sikerül életben maradnom, tanúja legyek az itt történteknek. volt olyan nap, hogy 13 emberrel végeztek egymás után.
Zárkánkban az élet nem változott, de a jövőt illetően nagy volt a bizonytalanság. Sokan úgy vélték, ha közel is van a szovjet hadsereg, nem fogjuk megélni a felszabadítást. A legoptimistább közöttünk dr. Jahn Ferenc volt. Elmélete szerint nem maradhatunk sokáig Budapesten, rövidesen továbbvisznek bennünket. De a háború vége felé közeledik, és a náciknak szükségük lesz olyan bizonyítékokra, amellyel igazolhatják, hogy nem öldösték le a kommunistákat. Ezért bennünket életben hagynak. Gyanítom, hogy ezt ő maga sem hitte, csak bátorításunkra, vigasztalásunkra eszelte ki.
(Részlet A Margit Körúton című cikkből)
Borító tervezők: Szlifka Anna
Kiadó: Népszava
Kiadás éve: 1987
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Ságvári Nyomda
ISBN: 963322618X
Kötés típusa:: kemény papírkötés
Terjedelem: 167 oldal
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 14. 00cm, Magasság: 20. 00cm
Súly: 0. 10kg
Állapot: Jó
Megjegyzés: A táblák kifakultak, foltosak.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**105954578**)]

Jelenlegi ára: 420 Ft
Az aukció vége: 2021-12-06 22:57 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése